دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

 بومی‎سازی ۲۰ هزار قطعه در صنعت حفاری

قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران، برجام را مهر تأییدی بر توانمندی کشور برشمرد و گفت: دنیا به واسطه برجام پذیرفت که کشور می‌تواند در هر شرایطی به پشتوانه توانمندی صنعت و مدیریت دانش به حیات خود ادامه دهد.
کد خبر : 144995

به گزارش گروه اقتصادی آنا از پایگاه اطلاع‌رسانی شرکت ملی نفت ایران، محمدرضا تاکایدی، در نشست تخصصی با موضوع «تأثیر همکاری‌های بین‌المللی بر توسعه صنعت حفاری و تأثیر آن بر تحقق اقتصاد مقاومتی» در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه تجهیزات صنعت حفاری در اهواز. گفت: جنگ تحمیلی و مشکلات آن زمان باعث شکوفا شدن توانمندی‌ها در ارگان‌های کشور شد و منجر به استفاده کشور از ظرفیت‌های موجود و تحقق دفاع مقدس شد.


وی از سال‌های سازندگی یاد کرد و گفت: از آنجا که در دوران جنگ فشار تقاضا و عدم عرضه کالا از سوی دیگر کشورها را حس کرده بودیم، به سمت فناوری و تکنولوژی رفتیم تا ساخت داخل را توسعه و نیازها و وابستگی‌ها را کاهش دهیم.


تاکایدی سال‌های تحریم را فرصتی برای توسعه و پیشرفت کشور دانست و گفت: شکل‌گیری برجام به واسطه دیپلماسی دولت جمهوری اسلامی منجر شد دنیا بپذیرد که کشور ما می‌تواند در هر شرایطی به حیات خود ادامه دهد و این پیروزی جز با پشتوانه توانمندی صنعت و مدیریت دانش محقق نشد.
قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران از توانمندی این شرکت در ساخت داخل یاد کرد و گفت: با همکاری بخش خصوصی در ۲۰ سال گذشته و با برنامه‌ریزی‌هایی که صورت گرفت، ساخت داخل با همکاری دانشگاه‌ها و پارک‌های علمی و فناوری تقویت و در صنعت حفاری ۱۹ هزار ۴۲۰ قطعه داخلی‌سازی شد.


وی به همکاری صنعتگران برای داخلی‌سازی قطعات صنعت حفاری به ویژه در استان خوزستان اشاره کرد و گفت: در این مدت بحث اصلی مدیریت دانش بود که توجه خوبی به آن شد و این مسئله مسیر داخلی‌سازی صنعت حفاری را مشخص کرد.


تاکایدی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی به معنای این نیست ما خودمان همه چیز را بسازیم گفت: قطع ارتباط با دنیا و بستن درب‌های علم و دانش معنای اقتصاد مقاومتی نیست، بلکه باید با مدیریت دانش و انتقال درست آن به تقویت بنیان دانش در کشور کمک کنیم.


فرهنگ سازی، لایه اصلی اقتصاد مقاومتی


علیرضا زراسوندی، مدیر بنیاد نخبگان استان خوزستان نیز در این مراسم فرهنگ‌سازی را در اقتصاد مقاومتی جز لایه‌های اصلی بر شمرد و گفت: تا کنون به این مبحث در اقتصاد مقاومتی کم توجهی شده و به همین منظور در بنیاد نخبگان ریاست جمهوری کارگروهی برای ترویج رویکرد به علم و فناوری برای تحقق اقتصاد مقاومتی تشکیل شد.


وی به جایگاه دانشگاه‌ها در کشور اشاره کرد و گفت: برخی دانشگاه‌ها ایجاد شده اند تا در اختیار صنعت قرار گیرند و برخی هم مسائل بنیادی را ترویج می‌دهند اما دانشگاهی موفق است که در تعادلی بین این دو مسئله حرکت کند.


زارسوندی به مأموریت دانشگاه‌ها برای بهینه‌کردن صنعت اشاره کرد و گفت: اگر دانشگاه‌ها بدون حضور در صنعت فعالیت کنند هیچ بازدهی ندارد و باید این دو در کنار هم باشند، از طرفی دانشگاهی هم که تمایل دارد در صنعت فعالیت کند باید خود را بین‌المللی کند و ارتباطات بین‌المللی داشته باشد.


وی دانشگاه را پلی برای ارتباط سازندگان داخل و بیرون از کشور بر شمرد و گفت: مدیران هم باید با حقوق سازندگان آشنا باشند و دانشگاه ها نیز باید از نخبگانی که در کشور حضور ندارند بهره ببرند و برای حضور آنها حتی به صورت موقت شرایط را فرآهم کنند.


کرانی، رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت استان خوزستان، به فرمان امام خمینی (ره) برای ملی شدن شرکت حفاری اشاره کرد و گفت: این فرمان بود که راه ساخت داخل را برای صنعت حفاری هموار کرد.


وی وجود صنعت نفت را در استان خوزستان فرصتی مناسب برای توسعه ساخت داخل دانست و گفت: وجود این صنعت در استان منجر به شکوفایی ساخت داخل شد.


کرانی ضمن امیدواری برای توسعه ساخت داخل در استان خوزستان گفت: امیدواریم شرکت ملی حفاری در بحث تعمیرات و ساخت دکل‌های حفاری به ویژه در بخش خشکی به شرکت‌های داخلی اعتماد کند.


ناصر قلی پور، مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی حفاری ایران نیز در این مراسم، اقتصاد مقاومتی را شرایطی دانست که در آن باید با وجود تحریم و فشار راه توسعه تداوم داشته باشد و گفت: اقتصاد مقاومتی ۴ ضلع دارد: دفاع، امنیت، فرهنگ و اجتماع و اقتصاد.


وی ادامه داد: در بحث دفاع و امنیت در کشور مشکلی نداریم اما در بحث فرهنگ و اقتصاد در کشور دچار چالش هستیم و دانشگاه‌ها و سازندگان می‌توانند راه برون رفت ما از این بحران‌ها باشد.


قلی پور بر تقویت دانش فنی و سازندگان تأکید کرد و گفت: باید جلوی فساد را بگیریم تا راه سرمایه‌گذاری مشروع و تأمین امنیت و تولید هموار شود.


وی حضور شرکت‌های خارجی در کشور را فرصت دانست و گفت: نباید بیاندیشیم که این حضور تهدید برای کشور است بلکه فرصتی برای بهره‌برداری از سرمایه خارجی و انتقال دانش روز به داخل کشور است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب